Tájékoztató 2018. május 13 Duna-parti ált. iskolák ifjúsági és gyermek horgászversenyéről

A Ráckevei Horgász Egyesület 2018. május 18 vasárnap a piactéren rendezte a XIII. Duna-parti Általános Iskolák,valamint az egyesületi gyermek és ifjúsági horgász versenyét.

 

Ragyogó szép időben reggel hét óráig kilenc iskola versenyzői jelentkeztek a versenybizottságnál.

Nevezetesen Szigetszentmárton,Szigetújfalu a Kiskunlacháza Vörösmarty és Gárdonyi,Szigetbecse,Makád Thúri József,Dömsöd Gróf Széchenyi és a Ráckeve Szent Imre és Árpád Fejedelem iskolák tanulói.

Az iskolák 60 gyermekkel képviseltették magukat.

Egyesületünkből 23 gyermek és ifi tagunk regisztrált a versenyre.

Mi egyesületi vezetők nagyon örültünk,hogy nyolcvanhárom gyermek vett részt versenyünkön és a piacteret a hídtól a Bécsi közig benépesítették.

Egyesületünk tizenharmadik éve szervezi és bonyolítja e méltán népszerű versenyt,de nagy örömünkre,ilyen magas számú részvételre még nem volt példa.

 

Idén is a verseny fő támogatója a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség volt,nem csak anyagilag,hanem tevőlegesen is Tóth István ügyvezető igazgató úr és Pálvölgyi Tibor a gyermek és ifjúsági bizottság elnöke segített a szervezésben és a verseny lebonyolításában.

A verseny kiírás szerint e versenynek minden évben van védnöke,mint a verseny fő szervezője,ez évben világbajnokunkat és tízszeres magyar bajnok női horgászunkat Devecseriné Rimer Noémit kértem fel e tisztség betöltésére. Noémi kellemes színfoltja volt versenyünknek.

A verseny megnyitóján kedves szavakkal üdvözölte a népes gyerek sereget és eredményes horgászást kívánva a versenyt megnyitotta. A nyolc órától tizenegy óráig tartó verseny közben jó tanácsokkal látta el az ifjú horgászokat.

A verseny folyamán a horgászoknak és kísérőknek a rajthelyen szendvicset és üdítőt szolgáltak fel lelkes segítőink. A sportszerű versenyen kimagasló eredmények is születtek.

A verseny végén a mérlegelést,a versenybizottság a pálya két végéről kezdte. A mérlegelés és az eredmények összesítése után következett az eredményhirdetés. Az eredmények a következők.

 

Az iskolák versenyében,alsó tagozatban

 

Első helyezett:Dömsöd Gróf Széchenyi iskola

Második helyezett:Szigetbecse

Harmadik helyezett Szigetszentmárton

 

 

 

Felső tagozat

 

Első helyezett Dömsöd Gróf Széchenyi iskola

Második helyezett Szigetbecse

 

Harmadik helyezett Dömsöd II. csapata

 

A díjakat,serlegeket,okleveleket,érmeket és a minden résztvevőnek felajánlott 4 méteres spicc botokat a verseny védnöke Devecseriné Rimer Noémi adta át.

 

Az összetett versenyt idén is Dömsöd Gróf Széchenyi iskola csapatai nyerték,így egy évig őrizhetik a Dunaági Horgász Szövetség Gyermek és Ifjúsági bizottsága által felajánlott vándorserleget.

A serleget a bizottság elnöke Pálvölgyi Tibor adta át.

 

Végezetül Egyesületünk vezetősége nevében köszönöm a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség segítségét.

 

 

 

Horgász Üdvözlettel

Kirchner István

alelnök

Ráckevei H.E.

 

 

 

Comments are closed.