Felnőtt horgászverseny

2011. április 17-én került sor felnőtt versenyünkre. Erre a versenyre meghívtuk a Szerbiai Kevevári Duna Sporthorgász Egyesület versenycsapatát és vezetőségi tagjait. Ennek előzményeiről tájékoztatnám Önöket. 2010. szeptemberében egyesületünk csapata és vezetői meghívást kaptak és részt vettek Kovin városában a ?Városok Kupa? elnevezésű köztársasági szintű horgászversenyre. A ráckevei delegáció tagjai voltak:Devecseriné Rímel Noémi,Gyetkó Károly,Varga László versenyzők,Schwarcz Gáspár csapatvezető és jómagam. A verseny nagyon szép környezetben,de halban nagyon szerény sóderbánya tavon zajlott,csapatunk a benevezett 15 csapat közül az 5. helyen végzett. Az,hogy nem volt hal a vízben jól tükrözi,hogy világbajnok versenyzőnk 1,20 kg,a mezőnyben legtöbbet fogó ?helyi versenyző? 2,10 kg  halat fogott.

A piactéren megrendezett versenyünkre még a nap is kisütött a 39 versenyzőre,és a halak is harapós kedvükben voltak. Reggel 7 órakor Sifrik Ferenc egyesületünk elnöke köszöntötte a megjelenteket,szeretettel üdvözölte a kevevári csapatot:Jovic Ivica elnök urat,Bogdanov Dusán,Radivoj Nemenja versenyzőket és a kísérőket Mákszem Sebestyént és Vámos Ernőt. Az elhangzott köszöntő,a versenyszabályok,majd a rajthelyek kisorsolása után 8 órakor elkezdődött a verseny. A következő eredmények születtek:első helyezett Gyetkó Károly 7,34 kg,második Jovic Ivica 4,30 kg,harmadik Devecseriné Rímel Noémi 4,27 kg fogással.

Külön díjat kapott Tamási György,aki 1,20 kg-os pontyot és Jovic Ivica,aki 0,47 kg kárászt fogott. A jubileumi versenyünkön a különdíjakkal együt 15 díjat tudtunk átadni. Egyesületünk vezetősége nevében köszönöm a felajánlásokat Cserna László,Kenessey Tibor horgásztársaknak,Csömöri Jánosné Horgászbolt,FÉM-SZÍN Bt. Sifrik Péter,Ráckeve Város Német Kisebbségi Önkormányzat,Kis Dunamenti Civil Szervezetek Szövetsége,Ráckevei Duna-ági Horgász Szövetség,Virágh Zoltán a horgász büfé üzemeltetőjének,hogy versenyeinket önzetlenül támogatták.

A jubileumi programunk délután 2 órakor folytatódott. A fentebb említett közgyűlésen a 90 éves Gellért Imre bácsi horgásztársunk felvetette,hogy alapító tagjainkra emlékezve horgásztanyánkon emléktáblát helyezzünk el. A közgyűlésen nem született döntés,de vezetőségünk három nap múlva összeült és úgy határozott,hogy a jubileumi év alkalmával avassuk fel az emléktáblát. Erre az ünnepségre meghívtuk a legidősebb és a legrégebbi horgász tagjainkat,városunk polgármesterét,a szövetség elnökét és ügyvezető igazgatóját. Még a piactéren folyt a verseny,addig horgászmesterünk Farkas László vezetésével két bográcsban készült a halászlé.

Az ünnepségen Sifrik Ferenc elnökünk megemlékezett és méltatta az alapító tagok érdemeit,majd leleplezte az emléktáblát. Ezek után Halász Petra és Juhász András a szombati gyermekverseny résztvevői koszorút helyeztek el. Egyesületünk emléklappal és erre a jubileumra emlékező jelvényekkel kedveskedett megjelent vendégeinknek. Jovic Ivica elnök úr gratulált a szép évfordulóhoz és egy fából gyönyörűen kifaragott kulacsot ajándékozott egyesületünknek. Majd Dr. Molnár Pál a szövetség elnöke gratulált egyesületünk évfordulójához,kiemelte,hogy a Ráckevei HE ?ben múltjához méltó munka folyik és ezzel hosszú idő óta a szövetség meghatározó tagja. Szólt Sifrik Ferenc elnök áldozatos munkájáról,melyet úgy a szövetségben,mint a saját egyesületénél végzett,ennek elismeréseként a ?Ráckevei Duna-ági Szövetségért? kitüntetésben részesítette. Az ünnepség a jóízűen elfogyasztott halászlé mellett kedélyes beszélgetéssel zárult.

 

Comments are closed.