2014. évi Horgászversenyek

A Ráckevei Horgász Egyesület április 27.-én rendezte a piactéren felnőtt házi horgász versenyét.

Versenybizottságunk reggel hat órától várta a nevezni kívánókat.

A kellemes tavaszi időben harmincnégy tagunk jelezte indulási szándékát. Schwarcz Gáspár a versenybizottság elnökének megnyitója és a sorsolás után a versenyzők elfoglalták a rajthelyeket. Nyolc órakor vízbe kerültek a horgász készségek,kezdetét vette a verseny. Horgászaink tizenegy óráig vallatták a Ráckevei Dunát,több-kevesebb sikerrel. Hiába volt a sok szuper felszerelés,a különböző ízesítésű etető és csali anyag a halak étvágyát nem igazán sikerült felcsigázni. Emiatt történhetett,hogy a mezőny fele nem tudott halat fogni. A tavalyi győztesünk Sági Zsolt versenyhorgászunk,aki az elmúlt évben utca hosszal megverte a mezőnyt,idén 960gr fogott hallal csak a negyedik helyen végzett. Egy pár mondat erejéig maradnék a tavalyi versenyünknél. Hosszú évek óta egyesületünk az első tíz helyezettet tárgy jutalomba részesíti. Ezek között található értékes és szerényebb értékű,de praktikus horgász eszközök,és a választás joga az elért helyezés alapján történik. A tavalyi versenyen Sági Zsolt remek versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt. Az arany érem és az oklevél átvétele után az asztalon lévő különböző botok orsók,horgász tárgyak közül a legszerényebb díjat,egy tekercs horgász zsinórt választott. Ez egy nagyon nemes gesztus volt részéről,amire szívesen gondolunk vissza egy év távlatából is.

Visszatérve az idei versenyünkre,igaz hogy sok horgász társunknak nem kedvezett a szerencse azért születtek remek eredmények. A Ráckevei,HE,2014 évi felnőtt  bajnoka Devecseri József 3720gr zsákmánnyal.2.helyezett Takács Gergely 2180gr,3. helyezett Erdős Tibor 2020gr fogott hallal.

A májusi városi ünnepség sorozat részeként a szervezők részéről felmerült az ötlet,hogy rendezzünk egy ünnepi horgász versenyt. Az ötletet tettek követték,a MOSI bizottság részéről Schenk József,egyesületünk részéről jómagam kezdtük meg a szervező munkát. Az előkészítés a rövid határidőhöz képest jól sikerült,mivel május 2.-án pénteken 46 fő jelentkezett a versenyre,közülük 20 ifi és gyermek horgász. A szép számmal megjelent gyerekek,hogy egy szakaszra kerüljenek két szektorra osztottuk a versenypályát. A jó hangulatú regisztráció után Schenk József köszöntötte a megjelenteket. A jó hangulatot még fokozta,hogy a rajt helysorsolás előtt a díjak mellé  egy karton sör is felkerült  a zsűri asztalra,és az kapta,aki a 37-es rajt számot húzta. Széplaki Zoltán horgásztársunknak jól kezdődött a napja. Az ünnepi verseny eredményei a következők.

Ifjúsági kategóriában 1 helyezett Törpényi Titusz 1000gr,2. Sörös Zsombor 930gr,3. helyen végzett Koller Bendegúz 590gr fogással. Felnőtt verseny győztese Kiss Gyula 3060gr 2. Sági Zsolt 2230gr,3. helyezett Devecseriné Rimer Noémi 1380gr eredménnyel. Jó hangulatú sportszerű versenyt vívtak a résztvevők.

Május 18.-án rendeztük szintén a piactéren a IX. Duna parti Általános Iskolák és egyesületünk ifjúsági és gyerek horgász versenyét. Ezt a versenyt egyesületünk szervezi és bonyolítja immár kilencedik éve. E népszerű verseny fő támogatója a Ráckevei Duna ági Horgász Szövetség.

Az iskolák versenyének résztvevői:Szigetbecse,Szigetszentmárton,Dömsöd Gr Széchenyi,Kiskunlacháza Munkácsy I. és II. Ráckeve Szt Imre és Ráckeve Árpád Fejedelem iskolák csapatai. A két versenyre 57 fő nevezett.

A hét órakor a köszöntő és a verseny szabályok ismertetése,majd a rajthelyek kisorsolása  után a verseny védnöke Schwarcz Gáspár üdvözölte a csapatokat sok sikert kívánva megnyitotta a versenyt.

A ragyogó időben a  lelkes kis horgászok bizony rendesen szedték ki a halakat a Dunából,nagyon szép eredmények születtek a három órás versenyen. És azt el kell mondani,míg a felnőtt versenyen több horgász társunk betlizett ezen a versenyen az 57 nevező közül egy gyermek nem fogott halat! A verseny közben lelkes segítőink szendviccsel és üdítő italokkal látták el a versenyzőket és a kísérőket. Tizenegy órakor dudaszó jelezte a verseny végét. A versenybizottság tagjai és a Szövetség hivatásos halőrei a rajthelyeken mérlegelték a fogásokat. Volt feladat bőven,hiszen ötven hat horgásznál kellet regisztrálni a fogásokat. A fogások  összesítése után következett az eredményhirdetés.

Az iskolák versenyében Alsó tagozatban 1. helyezett Dömsöd Gr Széchenyi isk.4256gr fogással.2. helyezett Ráckeve Szt Imre isk.810gr-al 3. helyezett Kiskunlacháza I. csapata 590gr fogott hallal.

Felső tagozat eredményei:1 helyezett Ráckeve Árpád Fejedelem isk.4860gr,2. helyezett Szigetbecse általános iskola 4600gr-al,3. helyen végzett Kiskunlacháza I. csapata 3240gr fogással.

Minden csapatnak és versenyzőnek a kupák,érmek,oklevelek mellett a Duna ági Szövetség felajánlását,egy négyméteres spicc botot,Schwarcz Gáspár a verseny védnöke adta át.

Az összesített eredmények alapján a Duna ági Szövetség Ifjúsági Bizottsága által felajánlott vándorserleget egy évig őrizheti a Dömsödi Gr Széchenyi iskola csapata 5400gr összesített fogással. A díjat Fent László a bizottság elnöke adta át.

A védnök által felajánlott külön díjat a legtöbb halat fogó lányversenyző a Dömsödi  Harsányi Anna kapta.

Külön díjakat,ajándék utalványokat adott át,Ujszászi Henrik a Kiskunlacházi Universum horgász bolt képviselője az iskolák versenyének dobogós helyezett csapatok  tagjainak. Mint a verseny fő szervezője ezúton is köszönöm a gyerekek részére átadott külön díjakat és a kiosztott 60 kg etető anyagot.

A Ráckevei,HE ifjúsági és gyerek versenyének érdekes momentuma,hogy Devecseri Gábor több halat zsákmányolt mint a felnőtt versenyen édesapja. Egyesületünk 2014 évi ifjúsági Bajnoka Devecseri Gábor 4540gr fogással,2. helyezett Takács Benedek 2080gr,3.helyezést ért el Törpényi Titusz 1570gr eredménnyel.

Az eredményhirdetés után a verseny védnöke gratulált a résztvevőknek majd a versenyt bezárta.

Itt szeretném meg köszönni a segítséget,az Egyesület vezetősége nevében azoknak,akik támogatták  versenyeinket. Ők a következők:Cserna László és Kenessey Tibor horgász társak,Duna ági Horgász Szövetség,FÉM-SZIN BT Sifrik Péter,Ráckeve Város Német Nemzetiségi Önkormányzat,Csömöri Jánosné horgász bolt,Csöme KFT,Halak Réme Web Áruház Schenk József,Universum horgász bolt Kiskunlacháza.

Úgy gondolom,hogy idén is nagyon sportszerű jó versenyek zajlottak a ráckevei piactéren. Nekünk Egyesületi és Szövetségi vezetőknek különösen nagy örömünkre volt ennyi ifjúsági és gyermek horgászt sikerült a vízpartra csábítani,a számító gépek és a különböző elektronikus kütyük mellől.

A Duna parti iskolák népszerű versenye jövőre jubilál,hiszen tizedszer fogjuk megrendezni.

A 2014 évi horgász versenyek történéseit lejegyezte

Kirchner István
alelnök
Ráckevei H:E.

Comments are closed.