75 éves a Ráckevei Horgász Egyesület

 

Egyesületünk 2016. 04.24.-én vasárnap rendezte a Ráckevei piactéren a felnőtt házi halfogó versenyét.

A versenybizottság reggel hat óra előtt nagy nehézségek árán,esőben-szélben felállította a zsűri asztalát védő sátrat. A kedvezőtlen időjárás ellenére 23 fő nevezett versenyünkre.

A 8 órai kezdésre az időjárás még rosszabbra fordult,de ez nem rettentette meg lelkes horgászainkat,valamint a halakat sem,ugyanis nagyon sok kapás volt,már az első órában több pontyfogást láthattunk.

A verseny félideje táján már az idő is jobbra fordult,de a halak továbbra is kitartóan haraptak,minek köszönhetően a versenyzők közül csak hárman nem fogtak halat.

A Ráckevei,HE 2016 évi felnőtt bajnoka:

1. Devecseri József   8450 gr.
2. Hideg József          5450 gr.
3. Csapó László        4380 gr.
4. Németh László     3860 gr.
5. Gregus Zoltán      3200 gr.
6. Varga György      2770 gr.

Az eredményekből látszik,hogy a zord időjárás nem lehet akadálya az eredményes horgászatnak,hiszen az első hat helyezett közel 30 kg halat fogott.

A verseny különdíját,egy vásárlási utalványt,melyet Cserna László horgásztárs ajánlott fel,Németh László nyerte 2890 grammos ponty fogásával.

 

Május 22.-én vasárnap került sor a XI. Duna parti általános iskolák meghívásos alapú és egyesületünk 2016 évi ifi és gyermek házi halfogó versenyére.

A megjelent 48 versenyzőt és kísérőiket ragyogó napsütés,igazi májusi időjárás fogadta.

Az iskolák versenyében hét általános iskola indult:

1. Dömsöd Gróf Széchenyi alsó-felső tagozat
2. Kiskunlacháza Munkácsy
3. Makád Thury József
4. Szigetbecse
5. Szigetszentmárton
6. Ráckeve Árpád Fejedelem
7.Ráckeve Szent Imre

Az ifjú horgászok dolgát megnehezítette a lassan folyó víz által sodort hordalék és a víz felszínén úszó,zsinórra tapadó nyárfa pihe,valamint az egyre jobban lombosodó fűzfák is.

A fenti nehézségek ellenére nagyon szép eredmények születtek:

Alsó tagozat:

1. Dömsöd
2. Kiskunlacháza
3. Szigetszentmárton

Felső tagozat:

1. Kiskunlacháza
2. Ráckeve Árpád Fejedelem
3. Ráckeve Szent Imre

Az összetett verseny győztese 7450 gr fogással a Kiskunlacháza Munkácsy általános iskola csapata lett,amelyért vándorserleget,érmeket,okleveleket és horgászbotokat kaptak.

A díjakat Pálvölgyi Tibor a Szövetség Ifjúsági bizottságának elnöke adta át.

Az ifjú versenyzők közül ki kell emelnem Kudar Zalán dömsödi alsó tagozatos teljesítményét,aki a verseny ideje alatt 6440 gr halat zsákmányolt,amely eredménnyel a felnőtt versenyünkön második helyezést ért volna el.

A Ráckevei,HE 2016 évi ifjúsági bajnoka:

1. Takács Benedek
2. Romanóczki László
3. Kalmár István

 

Egyesületünk évi rendes küldött közgyűlésére 2016. május. 28.-án került sor.

A jelenlévő küldöttek elfogadták a 2015 évi vezetőségi beszámolót és zárszámadást.

Egyhangú szavazással döntöttek az idei költségvetésről. Ezt követően Sifrik Ferenc elnök úr megemlékezett az 75. éves egyesületünk alapítóiról,beszélt a megalakulás nehézségeiről és arról az összetartásról,amellyel elődeink létrehozták az egyesületet,követendő irányt mutatva az utódoknak.

Tóth István az RHDSZ ügyvezető igazgatója gratulált egyesületünknek az  évfordulóhoz,majd átadta elnökünknek a szövetség elismerő oklevelét és emléktárgyat.

Ezek után válaszolt a küldöttek kérdéseire,többek között arra,hogy a jövőben változni fog-e a szövetség őszi haltelepítési rendje. Az igazgató tájékoztatta a jelenlévőket,hogy az idei telepítés már valószínűleg gépkocsikkal lesz megoldva. Ezt követően elismerően nyilatkozott az egyesületünknél folyó társadalmi halőri munkáról,kiemelte,hogy ez a tízfős halőri csapat nagy segítséget jelent a szövetség halőrzési feladatainak ellátásában. A továbbiakban jutalmat adott át a halőrzésben kiemelkedő munkát végző személyeknek.

A közgyűlés végén az egyesület két alelnöke koszorút helyezett el a horgásztanya falán elhelyezett emléktáblánál.

A Ráckevei,HE tavaszi eseményeit összefoglalta:

 

Kirchner István alelnök

 

 

 

Comments are closed.